Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предлагал на министъра на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е предлагал на министъра на
Коментари Харесай

Тръмп искал да убие Асад, твърди журналист

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е предложил на министъра на защитата Джеймс Матис да убие сирийския президент Башар Асад. Това е станало след химическата офанзива в сирийската провинция Идлиб през април 2017 година. Това написа в книгата си " Страх: Тръмп в Белия дом " редакторът на The Washington Post Боб Уудуърд.
След химическата офанзива, за която Запада упрекна Асада президентът Тръмп се обадил на Матис и му споделил да ликвидира сирийския водач. " По дяволите, да го убием! ", споделил Тръмп.
Министърът на защитата дал отговор на президента, че е склонен, само че затваряйки телефона се обърнал към почитан асистент, че не има намерение да го прави.
Пред публицисти Матис съобщи, че цитатът е " артикул на богатото въображение " на създателя. Прес секретаря на Белия дом Сара Сандърс съобщи, че книгата на Уудуърт е с измислени истории, разказани от някогашни недоволни сътрудници.
Книгата " Страх: Тръмп в Белия дом " е основана въз основа на изявленията с високопоставени сътрудници в Белия дом и други длъжностни лица. Самият Тръмп е отказал да даде изявление за книгата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР