Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп продължава с усилията си да прекрати безкрайните войни на Америка

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския, чийто мандат изтича другия месец, подреди по-голямата част от американските бойци в Сомалия да бъдат изтеглени, предадоха международните организации.

,,Част от силите ще може да бъдат предислоцирани отвън Източна Африка. Останалите обаче ще бъдат трансферирани от Сомалия към прилежащите страни, с цел да бъдат вероятни трансгранични интервенции на Съединените щати и техните партньорски сили за поддържане на натиска върху прибягващи до принуждение екстремистки организации'', разгласи министерството на защитата на Съединени американски щати.

Комюникето не съдържа детайлности. В него единствено се споделя, че изтеглянето ще стане при започване на идната година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Франс прес напомня, че в този момент към 700 бойци от американските специфични елементи образоват и поучават сомалийската войска в битката й против свързаната с "Ал Каида " джихадистка формация "Аш Шабаб ".

Съединените щати не се изтеглят, нито се отхвърлят от уговорките си към Африка, акцентира Пентагонът и даде обещание американските въоръжени сили да запазят своя потенциал да организират целенасочени антитерористични интервенции в Сомалия, както и да продължат разследващите си интервенции в тази страна от Африканския рог.

Съобщението е в унисон с желанието на Тръмп да изтегли американските войски от главните театри на външни интервенции и да приключи "безкрайните войни " на Америка. Тази негова позиция има поддръжката на огромна част от обществеността.

От успеха на демократа Джо Байдън на президентските избори в Съединени американски щати при започване на предишния месец републиканецът Тръмп, въпреки и още да не е признал своето проваляне, се пробва да форсира изтеглянето на американските бойци от няколко страни, и по-специално Афганистан и Ирак, преди да напусне Белия дом на 20 януари.

Генералният контрольор на Пентагона предизвести неотдавна, че "Аш Шабаб " остава сериозна опасност в Сомалия и района.

Групировката продължава да се приспособява, да се съпротивлява, и остава в положение да нападна западните ползи и техните сътрудници в Сомалия и Източна Африка, установи той в отчет, отбелязва Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР