Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп: Исках да ликвидирам Башар Асад

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския призна в изявление за телевизия "Фокс нюз ", че е желал да ликвидира сирийския водач Башар ал Асад, само че министърът на защитата Джеймс Матис се оповестил срещу, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

"Бих го отстранил. Подготвих всичко, само че Матис не искаше да го вършим ", съобщи Тръмп. Тръмп дефинира Матис, който беше министър в интервала 2017-19 година, като "генерал, който се справяше неприятно със отговорностите си ".

На въпрос, съжалява ли, че Асад не е бил погубен, и не е ли обвързвано това с позицията на Русия, Тръмп съобщи, че "не изпитва страдание ". "Не го считам за добър човек и имаше опция да създадем това, само че Матис беше срещу, Матис беше срещу такива ограничения ", добави президентът.

Агенция Блумбърг напомня, че в излязла през 2018 година книга на американския публицист Боб Удуърд има изказване, че Тръмп желал от Матис да приготви проект да убийството на Асад, само че Матис не се съгласил. След излизането на книгата, показва Блумбърг, Тръмп отхвърли да е желал да в профил Асад.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР