Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп: Друга държава може да се присъедини към споразумението между Израел и ОАЕ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския сподели, че е допустимо още една страна скоро да се причисли към дипломатическото съглашение сред Израел и Обединените арабски емирства (ОАЕ), заяви Ройтерс.

Следващия вторник Тръмп ще бъде хазаин на гала по подписването на съглашението с присъединяване на делегации от Израел и ОАЕ. Пратениците на американския президент се пробват да убедят и други страни от Персийския залив като Бахрейн и Оман да се причислят към нормализирането на връзките с Израел.

Миналия месец Израел и ОАЕ се споразумяха да възстановяват връзките си в границите на договорка, уредена благодарение на Тръмп.

"През идната седмица в Белия дом ще имаме сключване сред ОАЕ и Израел и може да забележим още една страна, която да се причисли към него. И ви споделям, че страни, които желаят да бъдат добавени към това (споразумение), се редят на опашка ", съобщи американският президент на конференция в четвъртък.

Тръмп не разкри коя е идната страна, която ще се причисли към съглашението, само че предсказа, че Саудитска Арабия в последна сметка ще го направи.

"Аз приказвах с краля на Саудитска Арабия, тъй че ние беседваме. Ние одеве започнахме разговора. И вие ще видите, че те ще се причислят ", сподели президентът.

Саудитското посолство не отговори на питане дали саудитският дипломат или различен представител ще участва на церемонията по подписването на съглашението идната седмица.

Тръмп сподели още, че има вяра, че палестинците, които отхвърлиха близкоизточната му мирна самодейност като прекомерно удобна за Израел, в края на краищата ще се върнат назад и ще стартират разговор.

"Честно казано, сюрпризиран съм, че те не седнаха на масата на договарянията по-рано ", съобщи Тръмп и добави, че Съединени американски щати биха обмислили обновяване на помощта за палестинците, в случай че с тях може да бъде реализирано съглашение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР