Президентът на САЩ Доналд Тръмп дава одобрението си на изпълняващия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп дава одобрението си на изпълняващия
Коментари Харесай

Тръмп одобрява изпращането на допълнителни сили в Персийския залив

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп дава утвърждението си на изпълняващия длъжността министър на защитата Патрик Шанахан да разположи спомагателни военни запаси в района на Персийския залив за въздържане на иранските закани, оповестява СиЕнЕн.

Новото разполагане включва ракети " Пейтриът ", разследващи самолети и съпътстващи ги нужни сили за по-нататъшно въздържане против това, което Пентагонът счита за възходяща иранска опасност против американските войски в района, съгласно формален представител от президентството и различен американски чиновник, добре осведомен с предлагането за разполагане.

Шанахан има пълномощията да подписва заповеди за развръщане, само че за огромно развръщане нормално се оповестява на президента.

В четвъртък ръководителят на американската администрация съобщи пред кореспонденти в Белия дом, че не вижда нуждата от подсилване на американските войски в Близкия изток. В същото време той изрази предпочитание да усили броя на военните, в случай че възникне такава нужда.

Администрацията на Тръмп също обмисля да употребява авансово съществуващо предписание, което ще й разреши да форсира продажбите на оръжие на Саудитска Арабия, районния зложелател на Техеран, като част от напъните си да се опълчи на Иран, съгласно двама американски чиновници.

Двата хода алармират за засилен подтик против Техеран, който евентуално ще породи безпокойствие в Капитолия, където законодателите сложиха под въпрос оценката на администрацията за опасността от Иран и показаха угриженост, че натрупването на военни сили може да докара до инцидентна борба. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР