Президентът на САЩ Джо Байдън заяви официално, че ще се

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви официално, че ще се
Коментари Харесай

80-годишният Байдън официализира кандидатурата си за втори мандат

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи публично, че ще се кандидатира за втори мандат през 2024 година - решение, което ще покаже дали американците са подготвени да дадат на 80-годишния демократ, към този момент е най-възрастният президент на Съединени американски щати, още четири години на поста, написа Reuters.   Байдън направи известието си във видеоклип, пуснат от новия му избирателен екип, в който той декларира, че неговата работа е да пази американската народна власт. Видеото стартира с изображения от нападението на Капитолия на 6 януари 2021 година от поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп.   „ Когато се кандидатирах за президент преди четири години, споделих, че сме в борба за душата на Америка и към момента сме “, споделя Байдън. „ Това не е време за блаженство. Ето за какво се кандидатирам за преизбиране “, прибавя той.   „ Нека довършим работата. Знам, че можем “, споделя още актуалният президент на Съединени американски щати.   
Every generation has a moment where they have had to stand up for democracy. To stand up for their fundamental freedoms. I believe this is ours.

That’s why I’m running for reelection as President of the United States. Join us. Let’s finish the job. https://t.co/V9Mzpw8Sqypic.twitter.com/Y4NXR6B8ly
— Joe Biden (@JoeBiden) April 25, 2023 През двете години, откогато пое поста от Тръмп, Байдън завоюва утвърждението на Конгреса за милиарди долари федерални фондове за справяне с пандемията от COVID-19 и за нова инфраструктура и реализира най-ниските равнища на безработица от 1969 година насам, макар че високата инфлация помрачи икономическия му връх, показва Reuters.   Рейтингът на утвърждение на Байдън остава 39% в изследване на Reuters/Ipsos, оповестено на 19 април, като измежду някои американци има съществени опасения по отношение на възрастта на президента, разяснява още организацията.   Ако завоюва втори мандат, Байдън ще бъде на 86 години в края му – това е с съвсем десетилетие повече от междинната дълготрайност на живота на мъжете в Съединени американски щати.   Лекарите оповестиха Байдън, който не пие алкохол и спортува пет пъти седмично, за „ кадърен за работа “ след обзор през февруари. Белият дом съобщи, че досието му демонстрира, че той има задоволително умствена заостреност - отлична памет и дарба да извършва разнообразни работни задания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР