Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес в Тел Авив,

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви днес в Тел Авив,
Коментари Харесай

Байдън тъжен и възмутен, усъмни се, че палестинската страна е ударила болницата в Газа

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи през днешния ден в Тел Авив, че Вашингтон ще даде на Израел всичко належащо, с цел да се отбрани, до момента в който води война против палестинската въоръжена формация " Хамас ", която съгласно него наподобява е отговорна за опустошителния гърмеж в болница в Газа, предава Ройтерс.

Байдън, който кацна в Израел и се срещна по-рано през днешния ден с премиера Бенямин Нетаняху, посочи, че " Хамас " е по-лош от " Ислямска страна " поради убийствата си на цивилни израелци при изненадващата офанзива на 7 октомври, с която обостри до краен лимит израелско-палестинските връзки.

Американският президент показа още, че е " печален и засегнат " от детонацията в болница в линията Газа във вторник, при която съгласно " Хамас " са починали стотици хора.

" Въз основа на това, което видях, наподобява, че тя е породена от другата страна (палестинците -бел.ред.), а не от Вас. Но има доста хора, които не са сигурни, тъй че имаме доста неща, които би трябвало да преодолеем ", разяснява Джо Байдън.По думите му 31 американци са измежду повече от 1300 израелци, убити при офанзивата на " Хамас " на 7 октомври.

Израел твърди, че детонацията е породена от палестинска ракета, която не е съумяла да доближи задачата си. Но " Хамас " отхвърля това, хвърляйки напълно виновността на евреите.

По думите наговорителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари " Хамас " знае, че детонацията е била породена от пропуск на ракета на " Ислямски джихад ", само че е почнал " световна медийна акция ", с цел да упрекна Израел. " Те стигнаха до такава степен, че преувеличиха броя на жертвите ", сподели представителят. " Те схванаха сигурно, че болничното заведение е била развалена от ракета, изстреляна от бойци на " Ислямски джихад ". "

Той сподели още, че въздушните фрагменти удостоверяват, че няма пряк удар в болничното заведение и няма развалени близки здания. Единствената развалена зона е паркингът на болничното заведение, сподели Хагари.

Кръвопролитието там провокира яростни антиизраелски митинги и в района, само че и в други страни по света.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР