Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че от самото начало

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че от самото начало
Коментари Харесай

Байдън коментира назряващата политическа криза във Великобритания

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че през цялото време е считал икономическия проект, препоръчан от английския министър председател Лиз Тръс, за неправилен. Думите му са представени в събота от преспула на Белия дом.

„ Не бях единственият, който смяташе, че това е неточност “, сподели американският водач, засягайки съответния въпрос на кореспонденти по време на пътешестване до Орегон.

Според него настоящето развиване в Обединеното кралство е много „ предсказуемо “.

Байдън акцентира, че не е склонен с проекта, препоръчан от премиера Лиз Тръс, само че счита, че всички решения би трябвало да зависят от самите британци.

В събота вечерта вестник " Гардиън " заяви, че депутатите от ръководещата английска Консервативна партия имат намерение да се съберат в понеделник, с цел да обсъдят политическото бъдеще на премиера. Според изданието повече членове на фракцията на торите приказват за нуждата от промяна на водача.

Резкият спад в известността на Трус се дължи на обстоятелството, че пазарите на акции и облигации на кралството реагираха извънредно мъчително на показаната от държавното управление икономическа стратегия и лирата стерлинг падна до рекордно ниско равнище, в някакъв миг съвсем равно на $.

Експерти се съмняват, че проектът на премиера за понижаване на налозите и понижаване на държавното контролиране бързо ще изведе страната от рецесията, ще реализира стопански напредък и ще ограничи рекордно високата инфлация.

В същото време дълговата тежест върху Обединеното кралство ще се усили, а бизнесът и обществеността към този момент са изправени пред възходящи лихвени проценти по заеми и ипотеки.

Засега съперниците на Тръс не могат да предизвикват избор на доверие, това не може да стане през първата година след встъпването на премиера в служба. Ако обаче половината от членовете на фракцията (178 от 356) са подготвени да разгласят загуба на доверие на ръководителя на кабинета, правилникът може да бъде преразгледан.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР