Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че НАТО ще запази

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че НАТО ще запази
Коментари Харесай

Байдън: НАТО ще запази политиката на Отворени врати

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че НАТО ще резервира политиката си на " Отворени порти " за европейски страни, които споделят полезностите на алианса и които някои ден може да изискат да се причислят към него, съобщи Ройтерс.

Байдън съобщи това след края на виртуалната среща с водачите на останалите страни членки на НАТО.

Същевременно Съединени американски щати, сходно на Англия, а също и на Европейския съюз, ще наложат наказания на съветския президент Владимир Путин и на съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи говорителката на Белия дом Джен Саки, представена от международните организации. Забрана за пътешестване до Съединени американски щати ще бъде част от американските наказания против Путин и Лавров, добави Саки и разясни, че повече детайлности ще бъдат обявени по-късно.

Тя добави, че в случай че има разпра с украинския президент Зеленски, то това ще бъде акт на свирепост от страна на руснаците.

А говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че " глобите против съветския президент и съветския външен министър са образец и проява за безспорното изтощение на вашата външна политика ". С тези думи Захарова се обърна към Европейски Съюз и Англия, наложили към този момент наказания на двамата, съобщи Франс прес.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разиска въпроса за стягане на глобите, за оказване на помощ в региона на защитата и за антивоенна коалиция с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, съобщи Ройтерс. " Признателност към Съединени американски щати за мощната поддръжка за Украйна ", написа той в Туитър.

Същевременно американският държавен секретар Антъни Блинкън беседва с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и изрази отвращение от бруталните тактики на Кремъл и от информациите за от ден на ден починали цивилни в Украйна, а също по този начин и акцентира американската поддръжка за териториалната целокупност и суверенитет на Украйна. Блинкън съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да оказват поддръжка за Украйна, разясни представителят на Държавния департамент Нед Прайс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР