Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Израел е готов

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че Израел е готов
Коментари Харесай

Байдън: Израел е готов да спре войната си срещу Хамас по време на Рамазана, но има условие

П резидентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че Израел е подготвен да спре войната си против " Хамас " в Газа по време на идния месец за пости на мюсюлманите - Рамазан, в случай че бъде реализирана договорка за освобождение на някои от заложниците, държани от екстремистите , съобщи Асошиейтед прес.

Преговарящите от Съединени американски щати, Египет и Катар работят по рамково съглашение, съгласно което " Хамас " ще освободи някои от десетките заложници, които държи, в подмяна на освобождение на палестински пандизчии и шестседмично прекъсване на бойните дейности. По време на паузата ще продължат договарянията за освобождението на останалите заложници.

За момента няма израелска реакция на мненията на Байдън, станали обществени през днешния ден.

Началото на Рамазана, към 10 март, се счита за всекидневен краен период за подписване на съглашение за преустановяване на огъня. В течение на месец стотици милиони мюсюлмани по света съблюдават целодневен прецизен пост.

Biden says agrees to stop attacks for Ramadan as mulls draft truce proposal
— Josh Lipowsky (@TheBigLipowsky)
Байдън съобщи през вчерашния ден, че се надява съглашението за преустановяване на огъня да влезе в действие до идната седмица. 

В същото време Байдън не прикани за преустановяване на войната, която беше провокирана от смъртоносната офанзива на " Хамас " против южен Израел на 7 октомври, отбелязва АП.

Агенцията показва, че американският президент е оставил " отворена вратата " за възможна израелска сухопътна атака в град Рафах в южната част на Газа, на границата с Египет, където повече от половината от 2,3-милионното население на Газа е избягало според израелските заповеди за евакуация.

Байдън съобщи през вчерашния ден, че съгласно него Израел е понижил бомбардировките си против Рафах. " Те би трябвало и поеха ангажимент пред мен да се погрижат да има опция да изтеглят обилни елементи от Рафах, преди да отидат и да унищожат останалата част от " Хамас "... само че това е развой " , сподели той, представен от АП.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР