Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че изоставянето на кампанията

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че изоставянето на кампанията
Коментари Харесай

Байдън от Овалния кабинет: Най-добрият път напред е да предам щафетата на ново поколение

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че изоставянето на акцията си за преизбиране и поддръжката на своя вицепрезидент Камала Харис като претендент на демократите е най-хубавият метод да сплоти страната. И да избави демокрацията, макар упоритостта му да завоюва за повторно.
В обръщението си към нацията от Овалния кабинет 81-годишният президент сподели, че счита, че заслужава да бъде избран отново въз основа на досието си по време на първия му мандат.

„ Но нищо не може да попречи на спасяването на нашата народна власт.

Това включва персоналната упоритост “, сподели той. „ Затова взех решение, че най-хубавият път напред е да предам щафетата на ново потомство. Това е най-хубавият метод да обединим нашата нация. “

„ Бих желал да благодаря на нашия страховит вицепрезидент Камала Харис.

Тя е опитна, твърда, способна. Тя беше необикновен сътрудник за мен и водач за страната ни. Сега изборът зависи от вас, американския народ “, разяснява Байдън.

Байдън от Овалния кабинет: Най-добрият път напред е да предам щафетата на ново потомство (ВИДЕО) 25.07.24 07:30 Жълт и оранжев код за интензивни превалявания е в действие за през днешния ден 25.07.24 07:00 Възможно ли е да се яде незабавно след дейна подготовка 25.07.24 06:45 Невероятна суперхрана, която ще спре апетита ви за сладко 25.07.24 06:30 Хороскоп за 25 юли: Близнаците ги чакат редица изненади, 25.07.24 06:00

Байдън съобщи още, че през  идващите шест месеца ще бъде фокусиран върху работата си като президент.

„ Това значи, че ще продължа да понижавам разноските

за работливите фамилии и да развъртвам стопанската система ни. Ще продължа да пазя нашите персонални свободи и нашите цивилен права. От правото на глас до правото на избор “, добави той.

„ Америка е концепция, концепция, по-силна от всяка войска,

по-голяма от всеки океан, по-могъща от всеки деспот или тиранин. Това е най-мощната концепция в историята на света. Тази концепция е, че ние държим тези истини за явни. Всички сме основани равни, надарени от нашия основател с избрани неотменими права: живот, независимост, блян към благополучие. Никога не сме живели изцяло съгласно нея. Към тази свещена концепция. Но в никакъв случай не сме се отдалечили и от нея и нямам доверие, че американският народ ще се откаже от нея в този момент “, сподели още Байдън.

Байдън е първият президент, отказващ се да преследва втори мандат. След Линдън Джонсън, който, подложен на критика поради неспособността си да се оправи с Виетнамската война, се отдръпна ненадейно от акцията на 31 март 1968 година

Още вести четете в: Видео, Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР