Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е твърде рано

...
Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че е твърде рано
Коментари Харесай

Байдън: Твърде е рано да се определят последиците в Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е " прекомерно рано " да се вършат дефинитивни заключения за въздействието на прекратения поход на " Вагнер " против Москва и акцентира напъните за опазване на западното единение във връзка с Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ще продължим да оценяваме следствията от събитията през уикенда и последствията за Русия и Украйна ", съобщи Байдън в Белия дом. " Все още е прекомерно рано да стигнем до дефинитивно умозаключение за това накъде ще се развие обстановката ".

Байдън обаче акцентира, че той и основни западни съдружници са в тясна връзка и че е споделил и на украинския президент Володимир Зеленски, че поддръжката на Съединени американски щати ще остане мощна.

" Независимо от това, което се случи в Русия, ние, Съединените щати, ще продължим да поддържаме защитата и суверенитета на Украйна и нейната териториална целокупност ", сподели Байдън.

Байдън отхвърли тайните теории за присъединяване на Запада в протеста, като съобщи, че е координирал дейностите си с европейските водачи по тематиката и " те се съгласиха с мен, че би трябвало да сме сигурни, че няма да дадем на (руския президент Владимир) Путин никакво опрощение... да упрекна за това Запада и НАТО ".

Размириците са " част от битката в съветската система ", сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати добави, че още веднъж ще се обади на основни съдружници. Той не сподели кои водачи, само че в събота се съветва с френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и английския министър председател Риши Сунак. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР