Президентът на САЩ Джо Байдън , въпреки предупреждението към Владимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън , въпреки предупреждението към Владимир
Коментари Харесай

Байдън направи пълен обрат в Черно море и наложи санкции на Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, макар предизвестието към Владимир Путин, че скупчването на военни сили към Украйна ще има " последици ".
Турция съобщи предходната седмица, че Вашингтон изпраща два военни кораба до Черно море, което Русия назова неприветлива провокация. Но администрацията на Байдън анулира решението, откакто Кремъл я предизвести да " стои настрани за свое положително ".
Повратът на Вашингтон за Крим се случи в деня, когато Байдън разгласи нови огромни наказания против Москва, защото Белият дом се пробва да ограничи съветската експанзия, като в същото време заобикаля напълно, написа в обзорен материал английският вестник Daily Mail.
" Нямаме предпочитание да ескалираме войната с Русия ", съобщи почитан чиновник в администрацията в четвъртък по време на брифинг, заявявайки, че Белият дом не желае обстановката да " излезе отвън надзор ". " Не желаеме низходяща серпантина. Можем и мислим, че можем да избегнем това ", увери той.
Официалните представители обаче ясно показаха, че администрацията " няма да одобри дестабилизиращото държание на Русия, което вреди на Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници ".
Съединени американски щати изгониха 10 съветски дипломати в отговор на намесата на Кремъл в американските избори, нападателните му дейности в Украйна и хакерската атака против SolarWinds Corporation. Белият дом също осъди Москва за това, че предложи на талибаните премия за убийството на американски бойци в Афганистан.
Представители на американската администрация дефинираха дейностите на Вашингтон като " премислени и пропорционални " и още веднъж подчертаха, че търсят " предсказуеми и постоянни " връзки с Москва.
Министерството на финансите на Съединени американски щати и западните съдружници, в това число Англия и Канада, също постановиха наказания на 8 души и организации, свързани с " продължаващата окупация и репресии в Крим ".
" Трансатлантическата общественост единомислещо поддържа Украйна против едностранни провокации от Русия по линията на контакт в Източна Украйна, в окупиран Крим и по границите на Украйна, а също по този начин се съгласява с нуждата от неотложно преустановяване от страна на Русия на увеличение на военна мощност и провокативната изразителност ", сподели Белият дом.
В резултат на поредност от дейности в четвъртък, които публично упрекнаха Русия за нарушение на киберсигурността на SolarWinds от съветските разследващи организации и упрекнаха Москва, че продължава да нападна американски цели.
" Президентът подписа тези нови необятни наказания, с цел да се опълчи на продължаващото и възходящо злонамерено държание ", съобщи в изказване министърът на финансите Джанет Йелън. Отговорността за използването на глобите е на министерството на финансите.
 Байдън към Путин за новите американски наказания против Русия: Можеше и повече Байдън към Путин за новите американски наказания против Русия: Можеше и повече
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че в телефонен диалог е споделил на съветския водач Владимир Путин, че е решил да не прекалява със ранг...
" Министерството на финансите употребява този нов декрет, с цел да наложи на съветското държавно управление да заплати цената на неприемливото му държание, в това число посредством ограничение на способността на Русия да финансира активността си и посредством угнетяване на злонамерените и разрушителни кибер благоприятни условия на Русия ", сподели тя.
В четвъртък сутринта Байдън подписа заповед за наказания и експулсиране на дипломати, която съгласно администрацията включва чиновници на съветското разузнаване.
Администрацията особено цитира намесата на Русия в свободните и почтени избори, нейната " злонамерена кибер интензивност " против Съединени американски щати, усилването на транснационалната корупция за влияние върху непознати държавни управления, преследването на дисиденти и публицисти, подкопаването на сигурността в страните, значими за американските жители, сигурността и нарушаването на откритите правила на интернационалното право, в това число ценене на териториалната целокупност на страните.
Вашингтон също разкритикува Русия за това, че предлага на талибаните премия за убийството на американски бойци, служещи в Афганистан, само че съобщи, че дейностите ще бъдат подхванати по дипломатически канал. " Предвид чувствителността на този въпрос, който визира сигурността и благосъстоянието на нашите военни, той се взема решение посредством дипломатическите, военните и разследващите служби. "
Президентът Байдън разгласи в сряда, че ще изтегли всички американски войски от Афганистан до 11 септември.
 Байдън за Русия: Ние сме две велики страни, които носят отговорност за световната непоклатимост Байдън за Русия: Ние сме две велики страни, които носят отговорност за световната непоклатимост
" Тази седмица разговарях с президента на Русия Путин по отношение на естеството на нашите взаимоотношения – връзките сред нашите държ...
Указът също по този начин разшири съществуващата възбрана на американските банки да търгуват с съветски държавен дълг на първичния пазар. Той не разрешава на американските финансови институции да купуват нови облигации непосредствено от Руската централна банка, министерството на финансите и големия държавен фонд за богатство след 14 юни.
Кремъл съобщи, че ще отговори по същия метод на всевъзможни нови " противозаконни " американски наказания против Русия и съобщи, че всевъзможни нови ограничения ще понижат възможностите за среща на върха на Байдън-Путин.
" Няма да спекулираме каква ще бъде реакцията на Русия ", съобщи в четвъртък върховен чиновник на администрацията на Байдън. " Ще следим деликатно реакцията на Русия по този въпрос. "
Дори Републиканците похвалиха твърдото решение на Байдън. " Мисля, че това е добра стъпка. Продължавайте по този начин ", сподели републиканският сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина. " Аплодирам го ", сподели републиканският сенатор от Айова Чък Грасли. " И мисля, че постъпва вярно. "
Администрацията предизвестява, че дейностите ѝ ще продължат, защото президентът Байдън заема доста по-твърда позиция във връзка с Москва от своя предходник Доналд Тръмп.
 Съединени американски щати смутен от растящата настъпателност на Русия по границата й с Украйна Съединени американски щати смутен от " растящата настъпателност " на Русия по границата й с Украйна
Белият дом изрази безпокойствие от " растящата настъпателност " на Русия по границата й с Украйна. Според Вашингтон това ще е тематика на разисква...
Във вторник Байдън беседва с съветския президент Владимир Путин, с цел да го предизвести. Той не крие желанията си, в това число повтаряйки, че подхванатите дейности ще имат последици. " Очаквам скоро да научите повече за това ", съобщи представителят на Белия дом Джени Псаки във връзка телефонния диалог сред двамата водачи.
В изказване в четвъртък администрацията разгласи също наказания против шест съветски софтуерни компании, за които твърди, че поддържат разследващите служби на Кремъл.
Администрацията също по този начин първо упрекна съветските разследващи организации в хакерска атака против SolarWinds, което Москва отхвърля. Съединени американски щати обявиха, че имат " висока степен на доверие ", че хакването е проведен от СВР, една от съветските разследващи служби, която също е взела участие в хакването на Демократичния народен комитет преди 6 години.
А Байдън разкритикува съветските специфични служби за присъединяване им в отравянето на Алексей Навални през август 2020 година и офанзивата против съветски публицисти.
Масираната съветска хакерска офанзива, известна като хакерство против SolarWinds, включва най-малко 9 значими федерални организации, в това число министерствата на финансите, правораздаването, енергетиката и вътрешната сигурност. Мащабът на хакерството към момента не е изцяло избран.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР