Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник определи като преломно

...
Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник определи като преломно
Коментари Харесай

Байдън: Избирането на Сунак за британски премиер е преломен момент

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън в понеделник дефинира като преломно събитие предстоящото назначение на Риши Сунак за идващ министър-председател на Англия и първи цветнокож човек, заел поста, заяви " Ройтерс ".

Държавният глава направи изказването по време на събитие в Белия дом за отбелязване на индийския празник Дивали - тъй като Сунак също е от индийски генезис.

се чака да бъде разгласен за министър-председател през днешния ден, откакто се срещне с крал Чарлз.

" Имаме вести, че Риши Сунак към този момент е министър-председател. сподели Байдън. Очаква се той да стане министър-председател, мисля на следващия ден, след визита при краля. Доста поразително. Революционен крайъгълен камък и има значение. "

Прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че Байдън ще организира телефонен диалог със Сунак през идващите дни, отбелязвайки, че по протокол президентът на Съединени американски щати би трябвало да изчака да сервира своите поздравления, до момента в който бъдещият английски министър председател не се срещне с монарха и нр бъде публично поканен от него да образува ново държавно управление.
 Мишел убеждава Сунак Европейски Съюз и Лондон да работят дружно
Мишел убеждава Сунак Европейски Съюз и Лондон да работят дружно

Новият английски министър даде обещание да построи по-добро бъдеще за народа си

Припомняме, че председателят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел към този момент поздрави Риши Сунак. Европейският съюз и Англия би трябвало да работят дружно, с цел да се изправят пред общите провокации. Това съобщи Мишел. 

42-годишният Сунак - един от най-богатите политици в Уестминстър, ще размени досегашния водач на торите Лиз Тръс , която остана на премиерския пост едвам 44 дни.

На него се пада нелеката задача да направлява надълбоко разграничената Англия през стопански спад, който ще докара до обедняването на милиони британци.

В първата си тирада като министър-председател Сунак съобщи, че има намерение да " работи ден след ден, с цел да извърши отговорностите си към английския народ ", до момента в който страната е изправена пред " надълбоко икономическо предизвикателство ".
 Риши Сунак става идващият министър председател на Англия
Риши Сунак става идващият министър председател на Англия

Той беше разгласен за новия водач на Консервативната партия

Сунак също по този начин разгласи, че има намерение да събере " нашата партия и страната ни дружно " и " да построи по-добро, по-проспериращо бъдеще за нашите деца и внуци " по време на своя мандат.

Той даде обещание, че ще служи на страната си " с честност и примирение ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР