Президентът на САЩ Джо Байдън увери своя добър приятел японския

...
Президентът на САЩ Джо Байдън увери своя добър приятел японския
Коментари Харесай

Байдън: САЩ са напълно отдадени на отбраната на Япония

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън увери своя " добър другар " японския министър председател Фумио Кишида в понеделник, че Съединените щати са изцяло отдадени на защитата на Япония, на фона на кипящото напрежение с Китай и последствията от съветската инвазия в Украйна, предава Ройтерс.

Крайъгълният камък на визитата на Байдън, което включва срещи с водачите на Япония, Индия и Австралия, в групата " Четворката " (Quad) , ще бъде стартирането на Индо-тихоокеанска икономическа рамка , огромен проект, осигуряващ стопански дирек за уговорката на Съединени американски щати към Азия.

" Алиансът сред Съединени американски щати и Япония от дълго време е крайъгълният камък на мира и просперитета в Индо-Тихоокеанския район и Съединените щати остават изцяло отдадени на защитата на Япония ", сподели Байдън при започване на диалозите с Кишида в Токио.

Очаква се двамата да обсъдят проектите на Япония да разшири военните си благоприятни условия и качества в отговор на възходящата мощност на Китай. Очаква се водачите на четирите страни също по този начин да потвърдят тесните връзки пред лицето на съветската инвазия в Украйна, като се съгласят, че едностранните промени на статуквото със мощ са неприемливи.

" Това демонстрира, че Съединените щати ще засилят присъединяване си в Индо-Тихоокеанския район, без значение от събитията ", сподели Кишида преди срещата им.

Притесненията в Азия нарастват по отношение на все по-голямата упоритост Китай, изключително в светлината на тесните му връзки с Русия, а напрежението се увеличи към самоуправляващия се Тайван, който Китай счита за своя отделила се провинция.

също ще бъде на дневен ред, като Байдън по-късно в понеделник би трябвало да се срещне със фамилии на японци, които са били отвлечени преди години, с цел да образоват шпиони в Северна Корея.

В центъра обаче ще бъде стартирането на Индо-тихоокеанската икономическа рамка за разцвет (IPEF), стратегия за по-тясно свързване на страните посредством общи стандарти в разнообразни области, в това число резистентност на веригите за доставки, чиста сила, инфраструктура и цифрова търговия.

На Съединените щати им липсва стопански дирек за уговорката им в Индо-Тихоокеанския район, откакто някогашният президент Доналд Тръмп оставяйки опцията за Китай, с цел да разшири въздействието си.

Но IPEF е малко евентуално да включва обвързващи задължения, а азиатските страни и търговски специалисти дадоха студен отговор на стратегия, лимитирана от нежеланието на Байдън да рискува работни места в Съединени американски щати, като предлага повишен достъп до пазара, към който се стреми районът.

Премиерът на Индия Нарендра Моди би трябвало да отиде в Япония за договарянията на " Четворката ", като се чака и присъединяване на.

Байдън дойде в Япония късно в неделя и ще отпътува във вторник за Съединените щати.
 Япония: Китайската агресия е неприемлива
Япония: Китайската агресия е неприемлива

Напрежение в Източнокитайско море
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР