Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише във вторник изпълнителна

...
Президентът на САЩ Джо Байдън ще подпише във вторник изпълнителна
Коментари Харесай

Байдън вдига минималната заплата на държавните служители

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще подпише във вторник изпълнителна заповед за повишение на почасовите заплати на чиновниците на федералното държавно управление по контракт до 15 $, което е стъпка към осъществяването на обещанието му да увеличи минималната заплата до същото равнище за всички чиновници, съобщи Франс прес, представена от БГНЕС.

Новото решение ще изисква да се заплаща минимална заплата от 15 $ на стотици хиляди служащи, които работят по федерални контракти, изясняват от Белия дом. Настоящата минимална заплата е 10,95 $ на час за тези служащи, които не са държавни чиновници, а работят за федералното държавно управление посредством компании, сключващи контракти. 

" Тези служащи са от решаващо значение за действието на федералното държавно управление: от експерти по разчистване и поддръжка до помощници в медицинския бранш, които се грижат за ветераните в страната, до кафетериите и други чиновници в хранителната работа, които подсигуряват, че военните членове имат здравословна и питателна храна, на служащи, които построяват и ремонтират федерална инфраструктура ", изясняват от Белия дом.

Мярката ще се ползва от 30 март 2022 година за всички нови контракти и по-късно последователно за всяко възобновяване на контракта. След това почасовите заплати ще се усилват всяка година въз основа на инфлацията. В момента минималната заплата е 7,65 $ на час.

Белият дом твърди, че повишението на заплатите няма да бъде съпроводено от увеличени разноски за данъкоплатците, а в противен случай, този ход ще усъвършенства продуктивността и ще понижи оборота, както и обвързваните с това разноски. Целта на мярката е да насърчи работодателите да последват образеца им.

Повишаването на минималната заплата за всички служащи в страната до 15 $ до 2025 година от сегашните 7,25 $ на час беше едно от основните предизборни обещания на Байдън. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР