Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува като ужасяващи и опасни

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разкритикува като ужасяващи и опасни
Коментари Харесай

Тръмп бе обвинен в безразсъдство след коментарите за НАТО и Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разкритикува като " ужасяващи и рискови " мненията на Доналд Тръмп, омаловажаващи уговорката му към НАТО, предупреждавайки в неделя, че някогашният президент има намерение да даде на съветския водач Владимир Путин зелена светлина за повече война и принуждение, оповестява Агенция Франс Прес.

Тръмп сподели в тирада в събота, че ще насърчи Русия да нападна членове на НАТО, които не са изпълнили финансовите си отговорности, най-крайната му позиция против военния съюз, към който той от дълго време показва песимизъм.

Тези мнения на избирателен протест в Южна Каролина провокираха предизвестия в Съединени американски щати и по света, че той излага военния съюз на заплаха, подновявайки подозренията по отношение на уговорката на Съединени американски щати към контракта за взаимна защита, в случай че някогашният президент и сегашен републикански любимец завоюва изборите през ноември.

" Признанието на Доналд Тръмп, че има намерение да даде зелена светлина на Путин за повече война и принуждение, да продължи бруталното си нахлуване против свободна Украйна и да разшири експанзията си към народа на Полша и балтийските страни, е ужасяващо и рисково ", сподели Байдън в изказване.
 Тръмп ще остави Русия да прави
Тръмп ще остави Русия да прави " каквото изиска " със съдружниците от НАТО, в случай че не си заплащат

Ако бъде избран отново, той няма да съблюдава клаузата за групова защита на Алианса

Припомняме, че забележката на Тръмп идва, откакто републиканците в Сенатада включва извънредно нужното финансиране за Украйна, плюс помощ за съдружника Израел, дружно с промени за справяне с граничната рецесия сред Съединени американски щати и Мексико.

Пакетът за задгранична помощ, който отделя помощта от граничния въпрос, п ремина напълно през основно процедурно гласоподаване в Сената на Съединени американски щати в неделя , макар че републиканците към момента може да блокират превръщането му в закон.

Пакетът от 95 милиарда $ включва финансиране за Израел и Тайван, само че по-голямата част ще отиде за подкрепяне на Украйна да се превъоръжи, защото тя навлиза в трета година на война, откогато Путин подреди пълномащабна инвазия.

Преди това Белият дом съобщи в събота, че " насърчаването на нашествия на нашите най-близки съдружници от страна на убийствени режими е ужасяващо и голословно ".

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг предизвести в неделя, че " всяко подстрекателство, че съдружниците няма да се пазят едни други , подкопава цялата ни сигурност, в това число тази на Съединени американски щати ".

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също осъди мненията като " безразсъдни ", заявявайки, че те могат " да служат единствено на ползите на Путин ".

Републиканският сенатор Марко Рубио, който поддържа Тръмп за номинацията на своята партия, отбрани някогашния президент в неделя, че " споделя история " за нещо, което се е случило в предишното.

" Той не приказва като обичаен политик ", сподели сенаторът от Флорида за " Състоянието на Съюза " на CNN. Между другото Доналд Тръмп беше президент и той не ни извади от НАТО. Всъщност американските войски бяха ситуирани в целия НАТО " по време на неговия мандат, сподели Рубио.

Столтенберг от своя страна съобщи, че чака, че " без значение кой завоюва президентските избори, Съединени американски щати ще останат мощен и предан съдружник на НАТО ".

На митинга в Южна Каролина Тръмп също се изправи против Ники Хейли, неговия някогашен дипломат в Организация на обединените нации, която го оспорва за републиканската номинация, само че изостава зле в конкуренцията.

Хейли, запитана в неделя за забележките на Тръмп за НАТО, твърди, че някогашният ѝ началник е заел страната на Путин.

" Това, което ме безпокои в това, е, не вземайте страната на престъпник, който убива съперниците си. Не вземайте страната на някой, който е влезнал и е нахлул в дадена страна и половин милион души са починали или са ранени ", сподели Хейли пред " Face the Nation " на CBS News.
 Байдън: Тръмп има интерес от неуспеха на законопроекта за миграцията
Байдън: Тръмп има интерес от неуспеха на законопроекта за миграцията

Преди това Тръмп упрекна демократите за мигрантския напън по южната граница

Тя също отбрани брачна половинка си Майкъл Хейли, който е на военна работа в Африка, откакто Тръмп се подигра с отсъствието му от предизборната акция.

" Не можем да имаме някой, който седи и се подиграва на нашите мъже и дами, които се пробват да защитят Америка. Това е модел на безпорядък ", сподели някогашният губернатор на Южна Каролина.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР