Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона относно ситуацията

...
Президентът на САЩ Джо Байдън разговаря по телефона относно ситуацията
Коментари Харесай

Байдън се чу със западни лидери заради критичната ситуация в Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън беседва по телефона по отношение на обстановката в Русия с френския си сътрудник Еманюел Макрон, немския канцлер Олаф Шолц и английския министър председател Риши Сунак, оповестиха от Белия дом.

" Лидерите разискаха обстановката в Русия. Те потвърдиха непоколебимата си поддръжка за Украйна ", добави Белият дом в малко изказване.

Говорител на Белия дом съобщи, че Байдън, дружно с вицепрезидента Камала Харис и други висши американски чиновници, са били осведомени за " последните събития в Русия ", където паравоенната формация " Вагнер " стартира въоръжено въстание против Москва.

" Президентът и вицепрезидентът ще продължат да бъдат осведомени през целия ден ", съобщи същият източник.

По-рано ръководителят на американската дипломация Антъни Блинкен организира диалози с сътрудниците си от страните от Г-7, оповестиха от Държавния департамент.

С Блинкен е разговарял и министърът на външните работи на Турция Хакан Фидан, като двамата първи дипломати са разискали събитията в Русия и районни въпроси.

По-рано през днешния ден Москва изпрати предизвестие към Запада да не се пробва да заема позиция във връзка събития, свързани с метежа на Пригожин и ЧВК " Вагнер ", който докара до ескалация на напрежението в Русия, а съгласно някои медии - до начало на революция в страната. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР