Президентът на САЩ Джо Байдън призова за ново прекратяване на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова за ново прекратяване на
Коментари Харесай

Байдън призова за прекратяване на огъня в Газа преди Рамазан

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани за ново преустановяване на огъня в линията Газа преди началото на мюсюлманския месец на постите Рамазан.

" Надявам се на това, работим интензивно по въпроса, само че към момента не сме стигнали до такава степен ", сподели американският президент в отговор на журналистически въпрос в Белия дом.

Той добави още, че с изключение на краткотрайното помирение, ще " упорства " пред израелското държавно управление да бъдат позволени повече конвои с помощи в Ивицата Газа.

Началото на Рамазан ще бъде сложено вечерта на 10 март.

Междувременно представителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби даде детайлности за оповестения по-рано от Байдън въздушен превоз на Съединени американски щати към Газа - огромна интервенция, която се чака да продължи седмици.

Свалянето на филантропични доставки над толкоз гъсто обитаем регион е " извънредно мъчно ", предизвести Кърби.

По думите му, Министерството на защитата е изправено пред " сложна военна интервенция ", която би трябвало да бъде деликатно планувана, с цел да се подсигурява сигурността на участващите американски бойци, както и тази на палестинските цивилни жители.

Немското издание " Spiegel " заяви по-рано, че Съединени американски щати изследват и опцията за основаване на корабен кулоар, по който да се доставят огромни количества помощи за Газа.

Междувременно водачи от целия свят приканиха за без значение следствие на нападението против ескорт с филантропична помощ в Ивицата в четвъртък, съобщи BBC.

Обявената от Съединени американски щати и Европейски Съюз за терористична организация " Хамас " упрекна Израел, че е стрелялa по цивилни. Израелското държавно управление обаче твърди, че е имало " навалица ", откакто войските му са произвели предупредителни изстрели.

Инцидентът се разигра, откакто в ранните часове на четвъртък сутринта стотици хора се нахвърлиха върху ескорт с помощи, който се движеше по крайбрежен път, придружаван от израелски военни.

Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации предизвести, че северната част на Газа, в която към 300 000 души живеят с малко храна и чиста вода, е съществено застрашена от апетит.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР