Президентът на САЩ Джо Байдън призова Общото събрание на ООН

...
Президентът на САЩ Джо Байдън призова Общото събрание на ООН
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Защита на Украйна, климатичната криза, ИИ и Китай

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Общото заседание на Организация на обединените нации да спре " наглата експанзия " на Русия в Украйна, като съобщи, че в противоположен случай независимостта на всички страни ще бъде изложена на риск.


" Трябва да се противопоставим на тази нагла експанзия през днешния ден, с цел да възпрем други бъдещи агресори на следващия ден ", сподели Байдън в речта си.

" Ние твърдо поддържаме Украйна в напъните ѝ да реализира дипломатическо решение, което да обезпечи обективен и дълготраен мир. Само Русия, единствено Русия носи отговорност за тази война. Единствено Русия има властта да приключи тази война неотложно ", съобщи Байдън.

" И единствено Русия е тази, която стои на пътя на мира. Защото цената на Русия за мира е капитулацията на Украйна, територията на Украйна и децата на Украйна ", добави Байдън.

" Русия има вяра, че светът ще се умори и ще ѝ разреши да издевателства над Украйна без последици. Но аз ви запитвам следното: Ако изоставим главните правила на Устава на Организация на обединените нации, с цел да успокоим един агресор, може ли някоя страна членка да се усеща уверена, че е предпазена? Ако позволим Украйна да бъде разчленена, обезпечена ли е независимостта на която и да е нация? “.

" Ето за какво Съединените щати, дружно с нашите съдружници и сътрудници по света, ще продължат да поддържат смелия народ на Украйна, до момента в който той пази своя суверенитет и териториална целокупност - и своята независимост ”, съобщи Байдън.


Говорейки за климата Байдан обърна внимание, че " цялото човечество " е изложено на риск от климатичната рецесия.

" Рекордни горещини в Съединените щати и Китай. Горски пожари, опустошаващи Северна Америка и Южна Европа. Пета година на суша в Африканския рог. Трагични наводнения в Либия, при които починаха хиляди хора. Взети дружно, тези моментни описват за това какво ни чака, в случай че не понижим зависимостта си от изкопаемите горива и не стартираме да пазиме света си от климатичните промени. От първия ден на моето ръководство Съединените щати се отнасят към тази рецесия като към екзистенциална опасност, каквато тя е освен за нас, само че и за цялото човечество. "

Байдън предизвести и за заплахите от изкуствения разсъдък.

Изкуственият разсъдък би трябвало да бъде " безвреден ", преди да бъде пуснат на обществеността. Той сподели, че държавните управления би трябвало да ръководят тази технология, а не противоположното.

" Трябва да сме сигурни, че ще използваме тези принадлежности като опция, а не като оръжие за подтисничество "


" Съединените щати се стремят към по-сигурен, по-проспериращ и по-справедлив свят за всички хора, тъй като знаем, че нашето бъдеще е обвързвано с вашето ".

" И никоя нация не може да се оправи сама с провокациите на днешния ден ", добави той.

Президентът на Съединени американски щати увери, че конкуренцията с Китай не трябва да прераства с открит спор.

" Що се отнася до Китай, желая да бъда явен и пореден. Стремим се отговорно да управляваме конкуренцията сред нашите страни, тъй че тя да не прерасне в спор ", сподели Байдън в речта си.

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР