Президентът на САЩ Джо Байдън приветства сделката, като каза, че

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства сделката, като каза, че
Коментари Харесай

Холивуд спира стачката frognews.bg

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства договорката, като сподели, че съглашението е " доказателство за силата на груповото договаряне “.

Прекратяването на стачката на писателите няма директно влияние върху продължаващата стачка на 160 000 членове на съюза на екранните актьори. Холивудските артисти обаче не престават да стачкуват в успореден спор със студията. Те са недоволни от заплащането и потреблението на изкуствения разсъдък в промишлеността. Засега не са планувани договаряния сред SAG-AFTRA и студиата, които се отхвърлиха от някои от настояванията на актьорите, като да вземем за пример заделяне на 2% от приходите от стрийминг, които да бъдат споделяни от актьорския състав на шоуто. В изказване, оповестено след новината за предварителната договорка с Гилдията на писателите, SAG-AFTRA приветства сътрудниците си за " невероятната мощ, устойчивост и взаимност “, само че даде да се разбере, че стачката на организацията ще продължи.

Това е най-дългата стачка, засегнала Холивуд от десетилетия и коства на стопанската система на Калифорния милиарди долари.

След като договорката на сценаристите с шефовете на студиата бъде доказана и всички са подписали съглашението, първите, които ще се върнат на екран, най-вероятно ще са продукциите, които не включва артисти - вечерните и дневните излъчвания. Те бяха измежду първите стратегии, които бяха спряни, когато писателите излязоха на стачка през май. Според вътрешни хора, които са говорили със списание Variety, късните вечерни шоута може да се върнат при започване на октомври. Variety допуска, че ежедневните излъчвания на огромните мрежи ще се координират, с цел да се върнат едновременно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР