Президентът на САЩ Джо Байдън приветства Риши Сунак като нов

...
Президентът на САЩ Джо Байдън приветства Риши Сунак като нов
Коментари Харесай

Байдън не успя да изрече името на новия премиер на Великобритания

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън приветства Риши Сунак като нов министър-председател на Обединеното кралство, като не съумя да изрече вярно името му.

По време на събитие във Вашингтон, с което бе маркирано началото на Дивали, Байдън сподели под радостни възгласи: " Току-що получихме новината, че Раши, Раши Санук към този момент е министър-председател ".

" Доста поразително ", продължава Байдън. " Преломен крайъгълен камък. И това е от голяма важност, това е от голяма важност. "

Сунак е първият британско-азиатски министър-председател на Обединеното кралство и първият хиндуист, който заема тази служба.

Байдън поздрави Сунак и Twitter: " С неспокойствие чакам да разтеглим съдействието си по сериозни за международната сигурност и разцвет въпроси, в това число запазването на мощната ни поддръжка за Украйна ", съобщи Байдън в пост в Туитър.

Междувременно бе обявено, че Байдън е имал усложнения да откри изхода от градината на Белия дом след гала по засаждане на дръвчета в чест на 50-годишнината от службата на пазача на президентската резиденция Дейл Хейни.



На фрагментите, публикувани в обществените мрежи се вижда, че откакто засажда дърво, 79-годишният президент на Съединени американски щати не потегля към изхода, а във вътрешността в градината, стопира и пита защитата: " Накъде да ходя? ", а по-късно се майтапи, че в началото е желал да тръгне по противоположния път и добави, че " има доста независимост " при избора на дейностите си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР