Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия ще плати

...
Президентът на САЩ Джо Байдън предупреди, че Русия ще плати
Коментари Харесай

Байдън заговори за нахлуване на Русия в Украйна - Кремъл щял да даде много жертви

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести, че Русия ще заплати висока цена, в случай че нахлуе в Украйна, в това число голям брой човешки жертви и съществени вреди за стопанска система ѝ, съобщи БГНЕС.

" Това ще бъде злополука за Русия ", сподели Байдън и добави, че руснаците може в последна сметка да победят, само че загубите им " ще бъдат тежки ".
CNBC: Руско-украинският спор ще докара до повишаване на газа в Европа
Напрежението в руско-украинските връзки има отрицателно отражение върху европейските газови пазари и може да докара до дълготрайно пос...
Прочети повече
Според Байдън, Владимир Путин ще направи ход във връзка с Украйна и ще влезе на украинска територия. Американският президент направи тази прогноза и с уточнението, че в НАТО има разделяне кой да е отговорът при подобен сюжет.

" Много е значимо всички в НАТО да са с еднакъв фокус. Прекарвам доста време да работя за това, само че има доста разлики ", разясни Байдън, представен от CNN.

Изказването на Байдън провокира мнения, тъй като той прави разлика сред пълномащабна инвазия и дребен съветски пробив. От Украйна разясняват, че тези думи на американския президент навяват на мисълта, че на Русия ще ѝ се размине без каквито и да било последици при " дребен пробив ". Наложи се прессекретарят на Белия дом Джен Псаки да прецизира, че в случай че Русия влезе с войски в Украйна, ще има " бърз, недопечен и безапелационен отговор " от Съединени американски щати и съдружниците им.

Още: Има ли риск от война сред Русия и НАТО - ултиматум, предпоставки и отговор

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР