Президентът на САЩ Джо Байдън популяризира икономическата си политика под

...
Президентът на САЩ Джо Байдън популяризира икономическата си политика под
Коментари Харесай

САЩ са пред предизвикателството на Байдъномика

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разпространява икономическата си политика под мотото " Байдъномика ". " Байдъномиката е за бъдещето ", съобщи Байдън, който се стреми към втори мандат на президентските избори през 2024 година, по време на тирада в Чикаго в сряда. " Байдъномика " е различен метод да се каже, че би трябвало да се възвърне американската фантазия . ", разяснява немското издание " Щерн ".

Байдън посочи своята политика на всеобхватни вложения. " Когато влагаме в нашите хора, ние укрепваме междинната класа и виждаме стопански напредък, от който се възползват всички американци ", сподели политикът от Демократическата партия.

" Това е американската фантазия . " За разлика от това, 40-годишното " проникване " е попречило на американската фантазия, сподели той. Така наречената доктрина за " просмукването " (trickle-down) всъщност гласи, че благосъстоянието на най-богатите с течение на времето се " просмуква " към по-бедните съсловия.

От встъпването си в служба през януари 2021 година Байдън следва курс на масирани вложения в области като запазване на климата, инфраструктура и произвеждане на микрочипове . Осемдесетгодишният Байдън постоянно е подчертавал, че икономическият напредък би трябвало да минава през междинната класа.

Терминът " Байдъномика " е по едно и също време отпратка към и разграничаване от термина " Рейгъномика ", който се отнася до неолибералната икономическа политика, провеждана по времето на републиканския президент Роналд Рейгън (1981-1989 г.). Байдън упреква републиканците, че със своята политика служат на богатите, до момента в който самият той се застъпва за работническата и междинната класа .

Икономическата политика евентуално ще бъде основен въпрос в предизборната акция за Белия дом през идната година. Въпреки това Байдън има сложна задача: съгласно социологическо изследване от май неговият предходник Доналд Тръмп е постигнал с 18 процентни пункта по-високи резултати от Байдън във връзка с икономическата политика.
 Байдън отделя 42 милиарда $ за интернет за всеки американец до 2030 година
Байдън отделя 42 милиарда $ за интернет за всеки американец до 2030 година

Кампанията му за преизбиране набира скорост

Президентът твърди, че е извел американската стопанска система от рецесията на пандемията COVID-19. Той може да уточни доста ниската безработица в продължение на месеци. От предходната година обаче Съединени американски щати страдат от висока инфлация, макар че през последните месеци тя доста спадна. Освен това през годината стопанската система на Съединени американски щати може да изпадне в лека криза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР