Президентът на САЩ Джо Байдън подписа Закона за разрешение за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън подписа Закона за разрешение за
Коментари Харесай

САЩ с бюджет от 770 млрд. долара за отбрана през 2022 г.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подписа Закона за позволение за национална защита за фискалната 2022 година, който планува 770 милиарда $ разноски за защита, заяви.

Позволявайки към 5% повече военни разноски спрямо предходната година, Законът за позволение за национална защита за фискалната 2022 година е компромис след интензивни договаряния сред демократите и републиканците в Камарата на представителите и Сената, откакто беше спрян от разногласия по отношение на политиката на Китай и Русия.

Бюджетът включва нарастване с 2,7% на заплатите на войските и повече покупки на самолети и кораби за Военноморски сили, в допълнение към тактиките за справяне с геополитически закани, изключително Русия и Китай.

Законът включва 300 милиона $ за самодейността за подкрепяне на сигурността на Украйна, която дава поддръжка на въоръжените сили на Украйна, 4 милиарда $ за Европейската отбранителна самодейност и 150 милиона $ за съдействие в региона на сигурността в Балтийско море.

Що се отнася до Китай, законопроектът включва 7,1 милиарда $ за самодейността за тихоокеанско въздържане и изказване за поддръжка на Конгреса за защитата на Тайван, както и възбрана на Министерството на защитата да набира артикули, създадени с насилствен труд от китайския район Синдзян.

Създава се 16-членна комисия за проучване на войната в Афганистан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР