Президентът на САЩ Джо Байдън осъди ракетните удари на Русия

...
Президентът на САЩ Джо Байдън осъди ракетните удари на Русия
Коментари Харесай

Байдън: Ракетните удари на Русия демонстрират пълната бруталност на незаконната война на Путин

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън осъди ракетните удари на Русия по украински градове, като съобщи, че те " показват цялостната грубост " на " противозаконната война " на Владимир Путин.

" Съединените щати изрично осъждат днешните ракетни удари на Русия по територията на Украйна ", съобщи Байдън в изказване. " Тези офанзиви убиха и раниха цивилни жители и унищожиха цели без военна цел ", сподели той. " Те за следващ път показват цялостната грубост на противозаконната война на Путин против украинския народ. "

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че офанзивите " единствено още повече ускоряват нашия ангажимент да поддържаме народа на Украйна толкоз дълго, колкото е належащо “.

" Заедно с нашите съдружници и сътрудници ние ще продължим да постановяваме на Русия наказания за нейната експанзия, ще държим Путин и Русия виновни за нейните зверства и военни закононарушения и ще осигурим нужната поддръжка за украинските сили, с цел да защитят страната и свободата си ", сподели Байдън. " Отново призоваваме Русия неотложно да приключи тази непровокирана експанзия и да изтегли войските си от Украйна ", приключи той. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР