Президентът на САЩ Джо Байдън определи ликвидирането на лидера на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън определи ликвидирането на лидера на
Коментари Харесай

Байдън: Гибелта на лидера на Хизбула е справедливост

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън дефинира ликвидирането на водача на " Хизбула " Хасан Насрала като „ мярка за правдивост за многочислените му жертви, в това число хиляди американци, израелци и ливански цивилни жители “.

В изказването си, ден откакто израелски въздушен удар умъртви Насрала, Байдън удостовери поддръжката на Съединени американски щати за „ правото на Израел да се пази против " Хизбула ", " Хамас ", хутите и всички други подкрепяни от Иран терористични групи “.

" Наредих на министъра на защитата да ускори още повече отбранителната позиция на американските военни сили в района на Близкия изток, с цел да възпре експанзията и да понижи риска от по-широка районна война “, сподели още американският президент.

Изявлението му пристигна в миг, когато Държавният департамент подреди на членовете на фамилиите на своите дипломати в Бейрут да изоставен. Същевременно дипломатическото ведомство позволи и напускането на някои чиновници „ заради нестабилната и непредсказуема обстановка със сигурността в Бейрут “.

Държавният департамент прикани американските жители да изоставен „ до момента в който към момента има търговски благоприятни условия “./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР