Президентът на САЩ Джо Байдън одобри обявяване на извънредно положение

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри обявяване на извънредно положение
Коментари Харесай

Дъждът не спира трета седмица: Калифорния е под вода, обявиха извънредно положение

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди оповестяване на изключително състояние за Калифорния, откакто несекващи зимни стихии в продължение на повече от седмица предизвикаха гибелта на 14 души през последните 10 дни и прекъснаха електрозахранването на стотици хиляди домове и предприятия в щата, предадоха АП и Ройтерс. В другояче най-сушавия щат на Съединени американски щати не стопира да вали от три седмици, като преваляванията - ту от дъжд, ту от сняг, са изключително интензивни в последната седмица.



Над 250 000 души към този момент няколко дни са без ток, стотици магазини не са заредени, тъй като камионите и тировете се придвижват мъчно поради неприятното време, от планините текат кални реки, а 8 свлачища заплашват локалните поданици. Затворени са доста пътища, а стотици великански дървета са повалени върху коли и къщи. На процедура, всички поданици на Калифорния - над 34 милиона души, са под действителна опасност, написа в. " Ню Йорк Поуст " в апокалиптичен репортаж от щата.

Затова и през днешния ден Байдън разгласи изключително състояние. Декларацията за изключителни обстановки упълномощава Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки (FEMA) да координира напъните за оказване на помощ при бедствия и да активизира запаси за незабавни случаи, се споделя в изказване на Белия дом.



Куп свлачища се активизираха в Калифорния и затвориха десетки пътища

Байдън подреди " федерална помощ за допълнение на щатските и локалните старания за реагиране заради изключителните условия вследствие на поредни и сурови зимни стихии, наводнения и кални свлачища, почнали на 8 януари 2023 година и продължаващи кък момента “, се показва още в изказването.



През последната седмица суровото зимно време провокира мощни пориви напразно, които събориха камиони, наводниха улиците на дребните градове по крайбрежието на Северна Калифорния и провокираха стихия, която унищожи пристан в Санта Круз. Според PowerOutage.us, основан за следене, записване и обобщаване на спиранията на електрозахранването в Съединените щати, над 250 000 домове в Калифорния са останали без електричество, откакто вилнеещата стихия удари района при започване на годината.

Сред най-засегнатите региони е Монтесито, където живеят Принц Хари и Меган с децата. Твърди се, че още преди 4 дни принца и фамилията му  са натоварили най-нужното на колата и са напуснали къщата си. На една от фотосите, оповестени в клюкарските уеб сайтове, принцът е в ботуши. Хари се оправда, че е напуснал Калифорния, защото е на турне за премиерата на сензационните си записки.



Монтесито, Съединени американски щати. Принц Хари, нахлузил гумени ботуши, товари най-необходимото в джипа си в компанията на кучето. Фамилията на принца напусна дома си още преди дни 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР