Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни сили

...
Президентът на САЩ Джо Байдън одобри изпращането на допълнителни сили
Коментари Харесай

САЩ изпращат 3000 войници в Германия, Полша и Румъния, България не се споменава

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди изпращането на спомагателни сили в Източна Европа, на фона на демонстрирането на мощ от страна на съветската войска, която струпа над 100 000 бойци покрай Украйна, предадоха „ Ройтерс” и Би Би Си.
 
Около 2000 американски бойци ще бъдат ситуирани от Съединените щати в Полша и Германия, до момента в който към 1000 бойци, които в този момент са основани в Германия, ще се насочат към Румъния. По този метод Вашингтон желае да покаже на своите натовски съдружници, че не са сами. НАТО ясно акцентира, че няма да изпрати свои бойци в Украйна, която не е член на Алианса.
 
Източник, осведомен с детайлите на интервенцията, сподели, че 1700 бойци от базата "Форт Браг " в Северна Каролина ще бъдат изпратени в Полша, а 300 военнослужещи от същата база - в Германия. От Германия в Румъния ще бъдат трансферирани близо 1000 американски бойци.
 
"Тези сили няма да бъдат ситуирани за непрекъснато ", сподели Кърби, наблягайки, че задачата е да бъдат успокоени съдружниците на Съединени американски щати в миг на засилено напрежение поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна.
 
"Тези сили няма да водят война в Украйна ", акцентира представителят. Разполагането на тези войски е явен сигнал към света, че Съединени американски щати са подготвени да уверят съдружниците си от НАТО, че ще ги защитят против всяка експанзия, сподели Кърби.
 
Източници: fakti.bg, "24 часа "
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР