Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък, че Съединените

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обяви в четвъртък, че Съединените
Коментари Харесай

Байдън затваря САЩ за руски кораби

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в четвъртък, че Съединените щати ще забранят на свързани с Русия кораби достъп до американските пристанища , присъединявайки се към Канада и европейските страни, в последната стъпка за напън върху Русия за нейното навлизане в Украйна, оповестява " Ройтерс ".

" Това значи, че на нито един транспортен съд, който плава под съветски байрак или който е благосъстоятелност или се ръководи от съветско юридическо лице , няма да има право да дебаркира в пристанище на Съединените щати или да има достъп до нашите крайбрежия . Никой ", сподели Байдън в четвъртък.

Източници разясниха, че през 2021 година съветски кораби са създали към 1800 визити, дребен % от общия трафик .

Проблемът провокира просторен обзор на администрацията на Байдън, с цел да се подсигурява, че възбраната за съветски кораби няма да засегне съществено веригите за доставки в Съединени американски щати.

Канада на 1 март затвпри пристанищата си за съветски кораби и им забрани достъпа до канадските води, доста европейски страни започнаха същата стъпка.

По-рано Съединените щати не разрешиха на съветски самолети да влизат във въздушното пространство на Съединени американски щати , присъединявайки се към Канада и европейските страни и не разрешиха вноса на съветски нефт, който представляваше огромна част от предходния съветски корабен трафик към Съединените щати.
 Байдън ще разгласи нови 800 милиона $ помощ за Украйна
Байдън ще разгласи нови 800 милиона $ помощ за Украйна

С това общата военна помощ за Украйна ще надвиши три милиарда $

Байдън сподели, че е разискал новия пакет за сигурност от $800 млн., персонално с украинския министър председател Денис Шмихал в Белия дом .

" С това последно погашение съвсем изчерпах пълномощията за евакуиране, които имам от Конгреса за Украйна, и двупартийния законопроект за разноските предишния месец ", сподели Байдън, добавяйки, че ще изпрати на депутатите в допълнение искане за бюджет идната седмица .

Забележките на Байдън идват след среща в сряда следобяд с неговите военни командири и чиновници на националната сигурност за оценка на световните закани , както и на продължаващата война в Украйна .

Преди срещата Байдън сподели, че американската помощ за сигурността се влива в района всеки ден и че съдружниците " ускоряват въздействието на нашия отговор ".

Байдън разяснява, че помощта на Съединени американски щати включва тежка артилерия, десетки гаубици, муниции и повече тактически дронове .

Той разяснява, че сега има " сериозен прозорец ", който да приготви почвата за идната фаза на войната. Новото съоръжение ще бъде изпратено " непосредствено на фронтовата линия на свободата ".
 Руски кораби заобикалят възбраната на Европейски Съюз за достъп до европейските пристанища
Руски кораби заобикалят възбраната на Европейски Съюз за достъп до европейските пристанища

Изключенията важат за медицински, хранителни, енергийни и филантропични цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР