Президентът на САЩ Джо Байдън обърка причината за смъртта на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън обърка причината за смъртта на
Коментари Харесай

Байдън пак се обърка - обяви починалия си от рак син за дал живота си в Ирак

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън обърка повода за гибелта на сина си Бо Байдън, като съобщи, че той " е дал живота си в Ирак ". Той направи това изказване по време на своя тирада в американския щат Колорадо.

Байдън се базира на паметта на починалия си наследник Бо Байдън в сряда, до момента в който обявяваше обект в Кемп Хейл за народен монумент, като съобщи, че някогашният основен прокурор на Делауеър и деец " е изгубил живота си в Ирак ".

Преди гибелта си най-големият наследник на Байдън в действителност служи в Националната армия на армията на Делауеър и е награден с Бронзова звезда за службата си в Ирак (2008-2009 г.), където получава чин майор. Бо умира през 2015 година на 46 годишна възраст след борба с нападателен рак на мозъка, за който се счита, че е породен от излагане на токсични изпарения по време на задачата в чужбина.

Байдън, говорейки в Колорадо, посочи ролята, която Кемп Хейл е изиграл в образованието на фамозната 10-та планинска дивизия преди Втората международна война.

" Американските бойци от 10-та планинска дивизия изкачиха 1800-метрова канара през нощта, изненадаха германците, завзеха основни позиции и пробиха отбранителната линия на германците в основен миг от войната ", съобщи президентът, преди да спомене Бо.

 

" Само си представете - желая да кажа това откровено - споделям го като татко на мъж, който е притежател на Бронзова звезда, орден за отлична работа и е изгубил живота си в Ирак. Представете си смелостта, дързостта и същинската жертва - същинската жертва, която всички те направиха ", сподели Байдън.

Президентът на Съединени американски щати не за първи път се обърква в изявленията си пред аудитория. Съвсем неотдавна Байдън потърси починала сенаторка (Джаки Валорски) по време на конференция за глада, храненето и здравето. Валорски, която представляваше щата Индиана в Камарата на представителите, почина при автомобилна злополука при започване на предишния месец.

" Къде е Джаки? ", попита Байдън и се огледа на конференция в Белия дом.

Нееднократно запитана от публицисти на брифинг, Карин Жан-Пиер, прессекретарят на американския президент, не призна, че той е позволил неточност.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР