Президентът на САЩ Джо Байдън няма да подкрепи законопроект за

...
Президентът на САЩ Джо Байдън няма да подкрепи законопроект за
Коментари Харесай

Джо Байдън ще наложи вето на законопроект за подпомагане на Израел без Украйна

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън няма да поддържа законопроект за разпределяне на помощ единствено на Израел, без да се вземат поради ползите на Украйна, съгласно Службата за ръководство и бюджет. Министерството акцентира, че господин Байдън ще наложи несъгласие на този документ, в случай че бъде признат от Конгреса.

Министерството означи, че помощта за Израел и Украйна би трябвало да бъде разпределена в границите на един пакет. Предложението на републиканците за делене на американската помощ за двата щата беше остро подложено на критика от координатора за стратегически връзки в Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби. " Този републикански законопроект безусловно не е в полза на националната ни сигурност. Като главнокомандващ президентът Джо Байдън в никакъв случай няма да направи нещо, в случай че то не дава отговор на главните потребности на националната ни сигурност ", сподели Кърби в изказване.

Миналата седмица Белият дом изиска спомагателни бюджетни средства, с цел да помогне на Израел и Украйна. Според предлагането на Белия дом Украйна и Израел ще получат 106 милиарда $ помощ от един пакет (61,3 милиарда $ ще бъдат получени от Украйна, 14,3 милиарда $ от Израел).

Според вестник " Хаарец " четирима американски републикански сенатори - Роджър Маршал, Джей Ди Ванс, Майк Лий и Тед Круз - упорстват за незабавна помощ за Израел в размер на 14,3 милиарда $, без да се включи и поддръжката за Украйна.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен в телефонен диалог с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да дават финансова и военна помощ на Киев. Според него позицията на Вашингтон за спора в Украйна остава непроменена, макар вътрешнополитическите разлики.

" Държавният секретар удостовери уговорката на Съединени американски щати към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, както и да продължи да дава на Украйна поддръжката, от която се нуждае, с цел да отбрани родината си “, се споделя в изказване на Белия дом. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР