Президентът на САЩ Джо Байдън нарече последния ракетен обстрел на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън нарече последния ракетен обстрел на
Коментари Харесай

Байдън: Последната руска атака над Украйна показа, че Путин трябва да бъде спрян

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова последния ракетен обстрел на Русия против Украйна " блестящо увещание за света ", че съветският президент Владимир Путин остава зает с унищожаването на Украйна и, че " той би трябвало да бъде спрян ". Това се показва в изказване на американския президент, оповестено от Белия дом.

" През нощта (29 декември) Русия предприе най-мащабната си въздушна офанзива против Украйна от началото на войната. При тази масирана бомбардировка бяха употребявани безпилотни самолети и ракети, в това число ракети с хиперзвуков капацитет, с цел да бъдат изумени градове и гражданска инфраструктура в цяла Украйна. Съобщава се, че ударите са нанесени по родилен дом, търговски център и жилищни региони - убити са почтени хора, а десетки други са ранени. Това е сурово увещание за света, че след близо две години на тази опустошителна война задачата на Путин остава непроменена. Той се стреми да унищожи Украйна и да подчини нейния народ. Той би трябвало да бъде спрян ", декларира американският президент.

" В лицето на тази брутална офанзива Украйна разпростра системите за противовъздушна защита, които Съединените щати и нашите съдружници и сътрудници доставиха на Украйна през миналата година, с цел да прехванат и унищожат сполучливо доста от ракетите и дроновете. Американският народ може да се гордее с живота, който помогнахме да бъде избавен, и с поддръжката, която оказахме на Украйна, до момента в който тя пази своя народ, своята независимост и своята самостоятелност. Но в случай че Конгресът не предприеме незабавни дейности през новата година, няма да можем да продължим да изпращаме оръжията и жизненоважните системи за противовъздушна защита, от които Украйна се нуждае, с цел да отбрани своя народ. Конгресът би трябвало да се задейства и да предприеме дейности без повече отсрочване ", се показва още в изказването на Байдън.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР