Президентът на САЩ Джо Байдън напусна вила Ла Гранж в

...
Президентът на САЩ Джо Байдън напусна вила Ла Гранж в
Коментари Харесай

Срещата с Путин приключи, Байдън си тръгна с вдигнат палец

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън напусна вила " Ла Гранж " в Женева след диалозите си с президента на Русия Владимир Путин, предадоха международните организации.

Американският водач отпътува от мястото в президентския автомобил, който го чакаше до входа повече от 10 минути.

Преди да седне в колата, Байдън се усмихна на публицистите и подвигна палец, което мнозина възприеха като позитивен знак, съобщи Ройтерс.

Срещата на президентите на Русия и Съединени американски щати в Женева беше първата след встъпването в служба на Байдън и продължи над 3 часа.

След първия диалог сред двамата президенти, който продължи повече от плануваното - два часа, вместо един час и петнадесет минути, бе извършена втора среща в уголемен състав.

От американска страна той включи държавния секретар Антъни Блинкън, съветника по националната сигурност Джейк Съливан, заместител държавния секретар по политическите въпроси Виктория Нюланд, посланика на Съединени американски щати в Русия Джон Съливан и специалистите по Русия в Съвета за национална сигурност Ерик Грийн и Стергос Калудис. От съветска страна делегацията включи външния министър Сергей Лавров, външнополитическия консултант на Путин Юрий Ушаков, заместника на Лавров Сергей Рябков, началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили военачалник Валерий Герасимов, съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов, както и специфичните пратеници на Кремъл за Украйна и Сирия, а също и Песков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР