Президентът на САЩ Джо Байдън изрази скептицизъм по отношение на

...
Президентът на САЩ Джо Байдън изрази скептицизъм по отношение на
Коментари Харесай

Джо Байдън: Китайският план за мир е изгоден само за Русия

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън изрази песимизъм във връзка с китайския кротичък проект за Украйна. В изявление за телевизия ABC той разяснява, че в проекта " няма нищо, което ще бъде от изгода за някой различен, с изключение на за Русия ".
 
" Руският президент Владимир Путин приветства (плана, бел. ред.), тъй че по какъв начин би могъл той да бъде нещо положително? ", попита реторично Байдън.
 
Схващането, че Китай може да контракти края на войната, не е рационално, безапелационен е американският президент.
 
Китайският проект за мир в Украйна приканва и двете страни в спора да се спогодят за постепенна деескалация и предизвестява да не бъдат употребявани нуклеарни оръжия. Той значително повтаря позицията, възприета от Китай от началото на войната.
 
Джо Байдън удостовери, че към този момент Съединените щати няма да изпратят на Украйна изтребители F-16, за каквито упорства украинският му сътрудник Володимир Зеленски.
 
В изявлението американският президент удостовери, че има намерение да се кандидатира за втори мандат на поста следващата година, само че в това време посочи, че няма да бърза да афишира публично своята кандидатура.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР