Президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Володимир

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Володимир
Коментари Харесай

САЩ обещаха на Зеленски подсилване на украинската армия и 500 млн. долара пряка помощ

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и президентът на Украйна Володимир Зеленски разискаха " спомагателни благоприятни условия " в помощ на украинската войска по време на телефонен диалог, се споделя в изказване на Белия дом.

Байдън е споделил на Зеленски, че Съединените щати ще дават на украинското държавно управление 500 млн. $ под формата на директна помощ, до момента в който Киев се бори против нахлуващите съветски сили.

" Лидерите разискаха продължаващите старания на Съединените щати със съдружници и сътрудници за идентифициране на спомагателни благоприятни условия за подкрепяне на украинската войска да пази страната си ", съобщи Белият дом.

Според Зеленски се счита, че от началото на съветската инвазия на 24 февруари до момента са починали към 20 000 души, макар че броят на жертвите не може да бъде без значение доказан.

" Току-що завърши едночасов диалог ", написа Зеленски в Туитър след диалога. " Споделена оценка на обстановката на бойното поле и на масата за договаряния. Говорихме за съответна отбранителна поддръжка, нов пакет от засилени наказания, макрофинансова и филантропична помощ. "

Украйна и западните сили сложиха под подозрение обещанието на Русия да понижи военната си интензивност към Чернигов и столицата Киев, направено по време на договарянията на четири очи в Истанбул във вторник. /БГНЕС, АФП
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР