Президентът на САЩ Джо Байдън и мексиканският му колега Андрес

...
Президентът на САЩ Джо Байдън и мексиканският му колега Андрес
Коментари Харесай

Байдън и Лопес Обрадор ще обсъдят проблема с миграцията и трафика на фентанил

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и мексиканският му сътрудник Андрес Мануел Лопес Обрадор ще се срещнат на 17 ноември в Сан Франциско, с цел да обсъдят рецесиите с фентанила и миграцията, които обгръщат общата им граница, съобщи Агенция Франс Прес.


Разговорите в коридорите на районната среща на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АПЕК) се организират в миг, когато двата казуса дават обещание да имат огромна тежест на изборите в Съединени американски щати следващата година, на които Байдън се бори за втори мандат.

Двамата водачи " ще беседват по редица въпроси, измежду които миграцията, съдействието в битката с бича на трафика на фентанил, усилването на нашето необикновено оживено икономическо съдействие с Мексико и построяването на необятно съдействие по цялостен куп въпроси ", съобщи Брайън Никълс, върховен посланик на Съединени американски щати за Латинска Америка.

Мексиканският министър на външните работи Алисия Барсена се съгласи, че една от централните тематики ще бъде трафикът на фентанил - мощен синтетичен опиоид, който е предизвикал гибелта на десетки хиляди хора в Съединени американски щати.

За финален път двамата президенти се срещнаха през януари по време на срещата на върха на северноамериканските водачи в Мексико. Лопес Обрадор постоянно заобикаля интернационалните срещи.

Китайският президент Си Дзинпин даде обещание на историческата, намаляваща напрежението среща на върха с Байдън в Сан Франциско да се оправи с производството на съставки на фентанил в Китай, защото опиатът продължава да наводнява Съединените щати.

Сега обаче Вашингтон ще упорства Мексико да затвори цикъла и да направи повече против производството на опиата, за който американските управляващи настояват, че се създава от мексикански картели.

Администрацията на Лопес Обрадор отхвърля обвиняванията и твърди, че всичко идва от Азия.

Мексиканският президент също засегна този въпрос при срещата си със Си в първите си диалози на четири очи с китайския водач.

Лопес Обрадор " акцентира значимостта на постигането на съглашение за продан на информация по отношение на пратките, напускащи Азия ", се споделя в изказване на външното му министерство след срещата./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР