Президентът на САЩ, Джо Байдън, е дал разрешение на Пентагона

...
Президентът на САЩ, Джо Байдън, е дал разрешение на Пентагона
Коментари Харесай

Байдън праща 3000 резервисти на Източния фланг на НАТО

Президентът на Съединени американски щати, Джо Байдън, е дал позволение на Пентагона да изпрати до 3000 резервисти в Европа, оповестява американският ефирен канал CNN.

Съединени американски щати към този момент имат над 100 000 военнослужещи в Европа, като това число се усили след началото на войната в Украйна през февруари 2022 година.

Според новото позволение, резервистите ще бъдат включени в интервенцията " Atlantic Resolve ", която има за цел да поддържа НАТО и по-конкретно източния фланг на алианса. Президентският декрет дефинира " Atlantic Resolve " като интервенция в изключителни обстановки, което дава на резервистите същите преимущества като на военните на дейна работа.
В текста се акцентира, че американските войски няма да вземат участие непосредствено във войната в Украйна, защото страната не е член на НАТО.

Този ход дава на Министерството на защитата на Съединени американски щати опция да изпрати спомагателни потенциали за подкрепяне на европейското командване на американците. Въпреки това, представител на Пентагона изясни, че ще отнеме към шест месеца да се разположат резервистите.

От 2014 година американските сили са ситуирани в Европа в границите на интервенция " Atlantic Resolve ", с цел да работят със своите съдружници и сътрудници в района, съобщи " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР