Президентът на Сърбия Александър Вучичказа, чеако Косово бъде прието в

...
Президентът на Сърбия Александър Вучичказа, чеако Косово бъде прието в
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия може да напусне Съвета на Европа, ако той приеме Косово

Президентът на Сърбия Александър Вучичказа, чеако Косово бъде признато в Съвета на Европа,една от опциите е Сърбияда излезе от тази организация,съобщи Дарик с позоваване на медиите в Белград.

„ Ще видимдали Сърбия ще остане или нев Съвета на Европа “, съобщи Вучич в предаване на сръбската телевизия ТВ Първа.
На въпрос на водещата дали това еедна от вариантите,ако Косово влезе в Съвета на Европа, Вучич удостовери, че това е " една от опциите ".

Той напомни, че Русия е била изключена от Съвета на Европа и означи, чеприемането на Косоводе факто би означавалоизключване на Сърбияот паневропейската организация, в която членуват 46 страни.

Белградне признава оповестената през 2008 година независимостна тогавашната си област Косово. Двете страни водят разговор за нормализиране на връзките си с посредничеството на Европейски Съюз. Сред страните, които не признават без значение Косово, са също Русия, Китай и пет страни членки на Европейски Съюз.

Косово подаде молба за участие в Съвета на Европа през май 2022 година. Организацията предизвиква съдействието сред европейските страни в региона на правото, демокрацията, човешките права и културното съдействие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР