Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви снощи в интервю за
Коментари Харесай

Вучич: Не съм се клел, че няма да въведа санкции срещу Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи нощес в изявление за ТВ Първа, че в никакъв случай не се е клел, че няма да наложи наказания на Русия, заяви белградската организация Бета.

" Не знам дали ще ни принудят, само че издържахме осем месеца “, сподели Вучич, като уточни, че някои са твърдели, че ще ги вкара незабавно след изборите.

„ Докато няма екзистенциална опасност за Сърбия, ние няма (да вкарваме санкции), ще следваме политика на самостоятелност и политика, която установихме с решенията на Съвета за национална сигурност “, добави той.

" Ако Сърбия бъде екзистенциално застрашена, ще се обърна към жителите и ще кажа, че би трябвало да го създадем поради това и това. Но този миг не е настъпил ", сподели сръбският президент.

На въпрос дали Русия ще прояви схващане, в случай че Сърбия й наложи наказания, той отговори негативно и добави, че " никой не ни схваща ".

По думите му " от Запада споделят: „ Кои сте вие, ​​малки сърби, желаете да водите своя политика, а сте и на европейския път! “, до момента в който " Русия счита, че Сърбия постоянно би трябвало да бъде с нея “.

" Не е почтено някой от Русия да е сърдит на Сърбия, ние сме единствената страна, която осем месеца не се е включила към нито една декларация против Русия, отнасяща се за наказания “, сподели Вучич.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР