Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, Сърбия, пропорционално на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви днес, Сърбия, пропорционално на
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия строи най-много пътища в Европа

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи през днешния ден, Сърбия, съразмерно на размера й, строи най-вече пътища в Европа, което по думите му не е елементарно в миг, когато Старият континент е в някакъв тип криза, заяви организация Танюг и Българска телеграфна агенция.

По време на обиколката на първия сектор от автомагистралата Ниш-Мердаре покрай Мерошина, който ще бъде пуснат в употреба през днешния ден след 13 часа локално време, Вучич означи, че Сърбия е съумяла да поддържа финансова непоклатимост до момента и че се надява да продължи да го прави.

Сръбският президент уточни още при откриването на сектора от автомагистралата Ниш-Мердаре, че се гордее с този път, който е издигнат съгласно най-високите интернационалните стандарти, тъй като ще помогне за развиването на Южна Сърбия и ще бъде един от най-натоварените пътища в Сърбия.

„ Горд съм, че този път ще ни свържат и със сърбите, и с албанците в Косово и Метохия. И с албанците в Прищина, и със сърбите в Грачаница. И с албанците в Тирана и Дуръс. И да обясня на сърбите и на всички, които не желаят да видят бъдещето – това ще бъде един от най-натоварените пътища след 20 или 30 години “, уточни Вучич в речта си при обиколката на първия сектор от „ Магистралата на мира “ (E- 80) Ниш-Мердаре покрай Мерошина.

Той благодари на Европейски Съюз за огромната помощ.
 
„ Тази година ще открием стотици километри автомагистрали, става въпрос за милиарди евро, Европейски Съюз ни оказва помощ значително, само че най-много това се основава на финансовата непоклатимост на страната ни “, сподели Александър Вучич.

„ Участъкът от 5,5 километра, който открихме през днешния ден, е първият сегмент от доста по-голям план, който ще свърже Ниш и други градове в тази част на Сърбия с Адриатическо море до Дуръс, с цел да разреши на хората да пътуват и стоките да бъдат превозени “, уточни ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Сърбия Еманюел Жофре, който участва през днешния ден на откриването на първия сектор от автомагистралата Ниш-Мердаре.

Жофре означи, че построяването на тази автомагистрала е част от капиталовия проект на Европейски Съюз за Западните Балкани, “който е предопределен за огромни инфраструктурни планове, чиято цел е да се активизират до 30 милиарда евро до 2027 година “

Вучич заяви също по този начин през днешния ден, че до края на годината минималната заплата в Сърбия ще бъде нараснала до към 400 евро, а заплатите също ще бъдат вдигнати.

Той осведоми, че през септември ще стартира построяването на нов цех в Ниш, в който ще даде работа на 375 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР