Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че сърбите, които са

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че сърбите, които са
Коментари Харесай

Вучич: Арест очаква сърбите, вербувани от Вагнер - след завръщането им

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че сърбите, които са станали членове на съветската войска „ Вагнер “,  ще бъдат задържани, откакто се завърнат в родината си, написа Politico. Той сподели още, че „ другарски страни “ не трябва да се държат по този начин, визирайки Русия.  

" Сърбите, които са вербувани да водят война в Украйна, ще бъдат задържани, когато се върнат у дома и бъдат в обсега на нашите институции ", уточни Вучич.

Той реагира с неспокойствие на въпрос за дейностите на „ Вагнер “, като съобщи, че „ Вагнер “ не трябва да развива активност на сръбска територия.

Изданието отбелязва, че отношението на Вучич към наемниците от „ Вагнер “ е отрицателно поради дейностите им от 16 февруари тази година. Тогава сръбски националисти и проруски деятели в Белград желаеха преустановяване на процеса на нормализиране на връзките с Косово. Протестиращите даже заплашиха да убият Вучич. Организаторът на митинга беше арестуван – оказа се, че това е ултрадесният водач Дамян Кнежевич, който обществено поддържа вербуването на сърби от " Вагнер ".

Сръбският президент назова деятелите " антисърби " и съобщи, че евентуално ги финансира Русия.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР