Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ако бъде необходимо,

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че ако бъде необходимо,
Коментари Харесай

Вучич заяви, че Сърбия може да поеме петролната си компания НИС от Газпром, докато санкциите са в сила

Президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че в случай че бъде належащо, до момента в който са в действие глобите против Русия, Сърбия ще поеме Сръбската петролна компания НИС от Газпром, която е мажоритарен притежател на НИС, и ще върне компанията, когато глобите бъдат анулирани, оповестява организация Бета.

" Отделни медиатори и търговци на иракски нефт от Киркук не желаят да работят с мажоритарни съветски притежатели. Досега решавахме този проблем, ще гледаме да го решаваме и в бъдеще и да беседваме с руснаците, в случай че би трябвало да създадем контракт - до момента в който глобите са в действие, да поемем НИС и да я върнем, когато глобите отминат ", сподели Вучич, гостувайки в ТВ Пинк.

Той акцентира, че ще бъде основан подобен корав контракт единствено в случай че бъде належащо и че страната не желае да " заграбва ".

Президентът заяви, че възбраната за експорт на дизел и бензин ще бъде удължена на следващия ден с още една седмица, тъй като поради лимитираната цена на останалите вносители на горива не е преференциално да го внасят и е належащо първо сръбският пазар да бъде екипиран с горива.

Вучич сподели още, че две трети от нужния за зимата газ към този момент са обезпечени и че ще бъдат купени два милиона тона въглища от Китай.

Той добави, че в запасите има дизел за 77 дни и бензин за 65 дни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР