Президентът на Сърбия Александър Вучич ще започне днес консултации за

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич ще започне днес консултации за
Коментари Харесай

Вучич започва консултации за мандата за премиер на Сърбия

Президентът на Сърбия Александър Вучич ще стартира през днешния ден съвещания за претендента за министър-председател, като са планувани първите срещи с представителите на изборните листи, заяви в. „ Политика “.


Консултациите ще се проведат в постройката на Генералния секретариат на президента на републиката, а на диалога в 8:30 часа са поканени представители на листата Политическата битка на албанците - Шаип Камбери.

Вучич разгласи, че от 26 февруари, ще стартира съвещания за съставянето на държавното управление в сходство с конституцията и закона за президента на Сърбия.

Освен представителите на Сръбската прогресивна партия, която завоюва най-вече, 129 депутатски места на изборите на 17 декември, на консултациите сигурно ще дойдат и представители на Социалистическата партия на Сърбия (СПС), която има 18 места.

Заместник-председателят на парламентарната група на СПС Снежана Паунович сподели по-рано, че чакат покана и че президентът на партията Ивица Дачич ще отиде на консултациите.

„ Очакваме и сме подготвени да приказваме за бъдещо съдействие и предпочитани въпроси, които са от жизненоважно значение за жителите и страната на Сърбия “, сподели Паунович.

Представителите на листата " Сърбия против насилието " обявиха, че няма да отидат на консултациите с президента Вучич, тъй като считат, че тяхното присъединяване, както сподели Павле Гърбович от Движението на свободните жители, е безсмислено в този миг.

От друга страна те оповестиха, че идната седмица членовете на обединението СПН ще отидат в Брюксел, където ще се срещнат с представители на Европейската комисия, която се чака да стартира следствие на изборите в Сърбия.

На договарянията няма да участват и представители на обединението НАДА, която се състои от Новата демократическа партия на Сърбия (НДПС) и Движението за възобновяване на Кралство Сърбия (ДВКС) – 7, удостовери президентът на Новата демократична партия на Сърбия Милош Йованович. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР