Президентът на Сърбия Александър Вучич реши да прекрати износа на

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич реши да прекрати износа на
Коментари Харесай

Вучич спря износа на оръжие

Президентът на Сърбия Александър Вучич реши да приключи износа на оръжие и военна техника за да подсигурява националната сигурност, заяви сръбският министър на защитата Милош Вучевич в телевизионно изявление, представено от сръбските медии.

" Сърбия би трябвало непрекъснато да се грижи за отбраната на своята целокупност, суверенитет и за самостоятелната си политика. Тук няма нищо ново, това е реакция на протичащото се напоследък по света и най-вече при нас, в района. Това е отражение на всичко, което ни се случва. През идващите 30 дни няма да има експорт на оръжия и военна техника ", сподели министърът.

Това е предложение на президента, министерството на защитата приготви съответния акт и държавното управление одобри решението, сподели Вучевич. Той добави, че действието на възбраната на износа може да бъде продължена и акцентира, че сръбските въоръжени сили имат приоритет при обезпечаването на оръжие и производството в оръжейните заводи няма да стопира, написа Българска телеграфна агенция.

Вучич акцентира по-рано, че възбраната за експорт на оръжие е стимулирана от това, че " виталните национални ползи на Сърбия в този миг са под опасност от най-висока степен и страната би трябвало да бъде подготвена за всичко при положение на експанзия ". 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР