Президентът на Сърбия Александър Вучич призова косовските сърби ако протестират

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич призова косовските сърби ако протестират
Коментари Харесай

Вучич: Важното е да запазим мира

Президентът на Сърбия Александър Вучич прикани косовските сърби в случай че стачкуват против косовското държавно управление, да го вършат по кротичък и демкратичен метод.

" Важно е да запазим мира ", съобщи Вучич след днешните многочасови, само че несполучливи договаряния в Брюксел с премиера на Косово Албин Курти. Посредниците от Европейския съюз се пробваха да реализират компромис сред двамата за желаната от Прищина пререгистрация на колите на косовските сърби, които са със сръбски табели.

Вучич се зарече Сърбия да остане отдадена на мира, само че в същото съобщи, че няма да допусне гонения и малтретиране на сърбите в Косово.

Междувременно сръбският министър на защитата Милош Вучевич съобщи, представен от телевизия " Пинк ", че в случай че президентът Вучич подреди, армията ще вземе всички ограничения за отбрана на косовските сърби. Вучевич въпреки всичко счита, че договарянията, колкото и дълги и изтощителни да са те, са по-добро решение от спор.

" Мисля, че е по-добре да приказваме 1000 дни и часа и да гледаме мрачните лица на договарящите, в сравнение с да прекараме 1 час в окопите ", съобщи сръбският министър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР