Президентът на Сърбия Александър Вучич предупреди, че ако Косово бъде

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич предупреди, че ако Косово бъде
Коментари Харесай

Вучич заплаши Косово: Ако Прищина се държи безотговорно, ще получи отговор, който ще я изненада

Президентът на Сърбия Александър Вучич предизвести, че в случай че Косово бъде признато в интернационалните организации, ще последва мощен и ефикасен отговор от Белград, който ще ги изненада. На въпрос за самодейностите за приемане на Прищина в интернационалните организации Александър Вучич сподели, че има няколко гледни точки за разбиране на тази обстановка и едната е, че опция за това се вижда в световното решение на косовския въпрос.

Мнозина желаят ускорено приемане на Косово в интернационалните организации. „ Моето обръщение е, че в случай че стартират с това, ще бъдат сюрпризирани от мощния и ефикасен отговор на Сърбия. Ако Косово се причисли към интернационалните организации, това би означавало нарушение на съглашението от Вашингтон”, съобщи Вучич, представен от РТС, съобщи БГНЕС.

Той помоли всички страни към отговорно държание. „ Ако постъпят безконтролно, ние ще отговорим съществено и отговорно “, предизвести сръбският президент.

Вучич съобщи, че Белград се е отказал да изпраща протестна нота на Анкара по отношение на позицията на Турция по отношение на участието на Косово в НАТО. Отказът е последвал извършен телефонен диалог сред президентите на Сърбия и Турция.

Миналата седмица турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели, че страната му ще поддържа участието на Прищина в НАТО и че не се нуждаят от ничие единодушие, а изказването беше направено, откакто Вьоса Османи изиска поддръжка.

На въпрос дали обстановката в света ще промени проектите на Сърбия, Вучич отговори, че доста проекти в Сърбия ще би трябвало да се трансформират поради обстановката в Украйна и в света.

Китайска фабрика в Ниш ще бъде открита през идващите два месеца, както е дадено, само че има доста проблеми с реализацията на други проекти.

Той уточни, че не може да се внася кокс за железарските фабрики, че не може да се внася желязо и всичко, което идва от територията на Русия.

„ Всичко това ни основава проблеми, както и доставките за други фабрики. Ако не се присъединим към някои решения, се насочат закани, а в случай че се включи, ставаме предатели “, уточни Вучич.

Той напомни, че Сърбия има най-големи валутни, златни и други запаси, само че няма да е елементарно и че следва тежка битка за задържане и привличане на нови вложители. „ Искам хората да знаят какъв брой е комплицирана обстановката.. Сега просто се опасявам от нови вести, от време на време е мъчно да гледаш телефона, тъй като очакваш единствено неприятни вести “, сподели Вучич., отговаряйки на журналистически въпрос по какъв начин Сърбия ще оцелее, когато даже най-големите международни стопански системи изпитват усложнения, защото цените скачат поради спора в Украйна.

Той предизвести, че " всеки ден ще става по-трудно " и че се надява скоро войната в Украйна да завърши. Динарът е постоянен, мощен, заплатите и пенсиите не закъсняват, всичко пораства, само че докога? “, попита Вучич.

Той отхвърли в Сърбия да има дефицит на каквото и да било, само че сподели, че актуалната обстановка демонстрира какъв брой мъдро е било да се влага в злато, чиято стойност скача всеки ден с 500 до 900 евро за кг, което демонстрира мащаба на рецесията в света.

Вучич прикани да не се всява суматоха измежду популацията и напомни, че към този момент е споделил, че в Сърбия няма проблеми с доставките и уточни, че петрол има задоволително. Сериозният проблем не е с доставката на петрола, а с неговата цена. Сърбия има задоволително ресурси, а за бъдещи доставки ще изиска други договорености.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР