Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес при посещението си

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес при посещението си
Коментари Харесай

Вучич от Босилеград: Радвам се, че няма разлика между българи и сърби

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели през днешния ден при визитата си в Босилеград, че доста се радва да види, че няма разлика сред българи и сърби, като се обърна към присъстващите и на български, осведоми организация Танюг.
Прочетете още
Той посочи, че е горделив, че е първият държавен глава посетил Босилеград от 97 години.

" Радвам да видя, че няма разлика сред българи и сърби. За да останат и оцелеят хората по родните си места, би трябвало да имат работа. Затова от нас зависи да обърнем доста по-голямо внимание, да доведем вложители, да отворим нови работни места, учебни заведения и да осигурим нови пътища. Това би било огромен тласък и се надявам след година да забележим резултатите ", написа в профила си във Facebook Вучич.

Радвам се, че задействахме и променихме някои неща по въпроса за учебниците на майчин български език в Босилеград, сподели Вучич, представен от Танюг.

Представители на Националния съвет на българското национално малцинство благодариха на Вучич за всичко, което е направил за тях през последните 10 години.

„ Както за учебниците, що се отнася до образованието, по този начин и за информирането “, сподели представител на българското национално малцинство.

Президентът на Сърбия отговори, че е доста значимо хората да имат бъдеще тук.

Тук хората са доста положителни и работливи и обичат страната си, сподели Вучич и добави, че е получил и шоколад за сина си.

Вучич акцентира, че е належащо допустимо най-скоро да се направи ремонт на учебно заведение „ Георги Димитров “, който ще коства 87 милиона динара или 780 000 евро.

Сръбският президент сподели, че ръководителят на община Босилеград Владимир Захариев е човек с огромна сила и ще бъде на власт, до момента в който е жив, тъй като постоянно печели изборите.

Вучич даде обещание на жителите на Босилеград нови пътища и поправки на други пътища в региона, както и вложения, с цел да бъдат открити нови работни места.

„ Вярвам, че в идния интервал всички ние ще можем да се обединим и взаимно да се противопоставим на авантюризма и безотговорността, с цел да осигурим мир и непоклатимост за всички наши жители и да мислим за напредък и прогрес “, сподели Вучич.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР