Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес на сръбско-френски бизнес

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес на сръбско-френски бизнес
Коментари Харесай

Сърбия иска да купи нови изтребители, но не от Русия

Президентът на Сърбия Александър Вучич сподели през днешния ден на сръбско-френски бизнес конгрес в Париж, че Белград е доста покрай подписването на контракт за доставка на нови френски многоцелеви изтребители " Рафал ", съобщи " Танюг ".

(Видеото е архивно - българският президент Румен Радев пилотира френски изтребител " Рафал " през 2017 г.)

" Имам вести – с френската компания " Дасо " (Dassault Aviation) сме доста покрай подписването на огромен контракт за покупка на рафали. И за това разговаряхме нощес с президента Еманюел Макрон, " сподели Вучич.



Той добави, че е признателен на Макрон, че е оказал помощ доста по този въпрос.

Вучич е на двудневно посещаване във Франция по покана на френския президент Макрон, с който се срещна през вчерашния ден, а през днешния ден беседва с френския министър на защитата Себастиан Льокорню.

Добър и изчерпателен диалог с министър Себастиан Льокорню за съдействие сред нашето Министерство на защитата и Министерството на защитата на Франция, нашите отбранителни промишлености, друг тип опит и технологии, както и за доставка на най-модерни оръжие и принадлежности с отбранителна цел, написа Вучич в профила си в Инстаграм.



На бизнес форума през днешния ден Вучич сподели, че положението на финансите на Сърбия е положително и че кредитният рейтинг на страната се покачва.

Сръбският президент посочи, че интернационалната рейтингова организация " Стандард енд Пуърс " (Standard&Poor’s) е повишила рейтинга на страната и в този момент тя е на крачка от капиталов рейтинг, като евентуално Сърбия би го получила, в случай че беше член на НАТО или Европейски Съюз.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР