Президентът на Сърбия Александър Вучич е на историческо официално посещение

...
Президентът на Сърбия Александър Вучич е на историческо официално посещение
Коментари Харесай

Александър Вучич е на официално посещение в Хърватия по покана на колегата си Колинда Грабар-Китарович

Президентът на Сърбия Александър Вучич е на историческо публично посещаване в Хърватия по покана на сътрудника си Колинда Грабар-Китарович . В атмосферата на митинги в центъра на Загреб на ветерани и близки на починали от войната през 90-те години хърватският държавен глава установи:

Отношенията сред Сърбия и Хърватия не престават да са обременени от историята, само че през днешния ден не се докоснахме до нея и не разговаряхме за нея. Тази история още ни пречи да назовем връзките ни другарски - съобщи Колинда Грабар-Китарович.

А Александър Вучич отвърна:

Мисля, че Сърбия и Хърватия ще би трябвало, без значение дали го желаят всички политици в двете страни или не, да имат доста по-добри връзки в бъдеще. Просто ще стигнем до днешното състояние на Норвегия и Швеция, което до 1905 година за тях е било ненапълно немислимо. Ще би трябвало да гледаме в бъдещето с други очи.

Вучич изрази вяра Хърватия да не пречи на Сърбия по пътя ѝ към участието в Европейския съюз. а Грабар-Китарович го увери, че Загреб дори в противен случай - е подготвен да окаже нужната политическа и техническа помощ на Белград.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР